Magento 2:n uudet ominaisuudet

shutterstock_170819894

Magento on ollut vuosien ajan eräs suosituimmista verkkokauppa-alustoista. Muokkautuvuus ja skaalautuvuus ovat tehneet siitä kelpo alustan niin isoille kuin pienillekin verkkokaupoille.

Magento 2 on perusidealtaan ykkösversion kaltainen, mutta monia ominaisuuksia on päivitetty:

  • Magento 2 on edeltäjäänsä nopeampi ja vakaampi.
  • Kauppiaan on entistä helpompi muokata verkkokaupan selainpuolta.
  • Järjestelmän hallinnointi ja päivittäminen onnistuvat kätevämmin.

 

1. Magento 2 on nopeampi ja vakaampi

Magento 2 tekee verkkokaupankäynnistä entistä nopeampaa. Uuden version nopeusoptimointien taustalla piilee useita peruskäyttäjälle näkymättömiä muutoksia ja lisäyksiä, kuten Varnish-välimuistijärjestelmä, joka tehostaa verkkosivujen latautumista.

Välimuistia koskevat uudistukset auttavat Magentoa myös skaalautumaan entistä ketterämmin. Siksi järjestelmä pystyy muun muassa reagoimaan nopeisiin muutoksiin kävijämäärissä.

Magento 2:n nopeutta ja luotettavuutta lisäävät myös HTML5-tuki sekä uudella tapaa optimoitu CSS-koodi.

Erityisen näppäriä ovat uuden version mukana tulevat järjestelmän optimointiin tarkoitetut testiskriptit. Niiden avulla ylläpitäjä pääsee keräämään entistä tarkempaa tietoa verkkokaupan suorituskyvystä ja voi näin tunnistaa pullonkaulat.

2. Kauppiaan on helpompi muokata selainpuolta

Magento 2:ssa front-end– ja back-end-puolet on erotettu toisistaan selkeästi. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että verkkokauppias pystyy muokkaamaan myymälän ulkoasua, käyttöliittymää ja sisältöä uppoutumatta sen syvemmin palvelinpuolen toimintaan.

Tuotetietojen päivittäminen käy entistä nopeammin, sillä product manager -alueen toiminnot on järjestelty uudelleen. Tämä on erityisen hyödyllistä tilanteissa, joissa tuotetietoihin pitää tehdä suuri määrä pieniä muokkauksia.

Magento 2 nopeuttaa myös teemojen luomista ja kustomointia. Oman teemansa voi rakentaa niin sanotun tyhjän teeman (blank theme) päälle, jolloin suunnittelutyö käy nopeammin kuin vanhassa Magentossa.

3. Järjestelmän hallinnointi ja päivittäminen käyvät kätevästi

Myös palvelinpuolen käyttöliittymä on uudessa Magentossa aiempaa havainnollisempi. Esimerkiksi kunkin moduulin koodit löytyvät aina yhdestä paikasta.

Lisäosien elinkaarta ja päivityksiä on entistä helpompi hallinnoida, sillä niiden koodiin voidaan etukäteen upottaa yksityiskohtaista tietoa koskien järjestelmävaatimuksia ja riippuvuuksia. Tämä auttaa ehkäisemään päivitysten aiheuttamia ongelmia. Käytännössä lisäosien päivittäminen ei siis enää riko verkkosivuja yhtä usein kuin ennen.

Magento 2:n suunnittelussa on myös varauduttu perusohjelmiston päivityksiin. Siksi Magenton uusien versioiden asentaminen tulee jatkossa olemaan entistä helpompaa.